Το νέο Micra έρχεται στα... μέτρα σας

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 10:36
UPD:10:36
Από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας ανάπτυξης του νέου μοντέλου η κορυφαία στην κατηγορία άνεση και προσαρμοστικότητα τόσο για ψηλούς όσο και για μικρόσωμους οδηγούς αναγνωρίστηκε από τη Nissan ως ένας από τους βασικούς παράγοντες έλξης πελατών από μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα.
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Το νέο Nissan Micra κατασκευάζεται στη Γαλλία και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ελλάδα την ερχόμενη άνοιξη. Η διαφοροποίηση στο ύψος των ανθρώπων αποτέλεσε το έναυσμα για μια συναρπαστική πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί της εταιρείας στη φάση της ανάπτυξης του νέου μοντέλου. Για την ακρίβεια έπρεπε να δημιουργήσουν έναν εσωτερικό χώρο που όχι μόνο θα παρέχει εξαιρετική άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες ανεξαρτήτως ύψους, αλλά αυτό να γίνει πράξη σε ένα supermini με εξωτερικό μήκος μόλις 3.999 χιλιοστά.

Η ομάδα στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της Nissan (NTCE), στο Κράνφιλντ του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. Έτσι, το νέο μοντέλο έχει κορυφαίο εσωτερικό χώρο για τους εμπρός επιβάτες, που οφείλεται εν μέρει σε μια πρωτοποριακή προσέγγιση. Με τον ψηλότερο εργαζόμενο στο NTCE να είναι 2 μ. και τον κοντύτερο 1,52 μ. επιτυγχάνεται μια ευρεία πληροφόρηση, που αποδείχτηκε χρήσιμη στη δημιουργία της καμπίνας. Από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας ανάπτυξης του νέου μοντέλου η κορυφαία στην κατηγορία άνεση και προσαρμοστικότητα τόσο για ψηλούς όσο και για μικρόσωμους οδηγούς αναγνωρίστηκε από τη Nissan ως ένας από τους βασικούς παράγοντες έλξης πελατών από μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα.

Με βάση το παραπάνω κριτήριο, οι υποψήφιοι αγοραστές αναζητούν επιπλέον έναν εξαιρετικό σχεδιασμό που εστιάζει στη χρήση ποιοτικών υλικών. Χρησιμοποιώντας, εξάλλου, τελευταίας τεχνολογίας κάμερες υψηλής ευκρίνειας, αλλά και τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών κατά τη φάση της ανάπτυξης, οι μηχανικοί του NTCE ήταν σε θέση να κατανοήσουν ακριβώς ποιες περιοχές του ταμπλό και των οργάνων κοιτάζουν οι οδηγοί, όπως και για πόσο χρόνο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή