Την άμεση αποχώρηση του συριακού στρατού από το Λίβανο ζήτησαν οι ΗΠΑ

Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν το σχηματισμό κοινού μετώπου
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 16:10
A- A A+

Την άμεση αποχώρηση του συριακού στρατού από το Λίβανο ζήτησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς, σε δηλώσεις του στη Βηρυτό, όπου μετέβη για την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

«Ο θάνατος του Ραφίκ Χαρίρι θα πρέπει να ενισχύσει τη δυναμική για ένα Λίβανο ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο. Αυτό σημαίνει άμεση εφαρμογή της απόφασης 1559 του Συμβουλίου Ασφαλείας και επομένως μια άμεση και πλήρη συριακή αποχώρηση από το Λίβανο», σημείωσε ο κ. Μπερνς.

Την ίδια ώρα, Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν το σχηματισμό κοινού μετώπου για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις απειλές. «Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Συρία σε όλα τα επίπεδα να αντιμετωπίσει τις απειλές», δήλωσε ο ιρανός αντιπρόεδρος Μοχάμαντ Ρεζά Αρεφ σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη, έπειτα από συνάντηση που είχε εκεί με το σύρο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Νάτζι Οτρι.

«Η Συρία και το Ιράν αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις και είναι απαραίτητο να οικοδομήσουν ένα κοινό μέτωπο», τόνισε ο Ότρι.

«Οι σύροι αδελφοί μας αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες απειλές και σκεπτόμαστε να τους κάνουμε να ωφεληθούν από τη δική μας εμπειρία και είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζονται», απάντησε ο Αρεφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή