Αλ. Τσίπρας προς Κυρ. Μητσοτάκη: Φορέσατε τη φανέλα του ΔΝΤ

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 12:14
UPD:12:49
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Φορέσατε τη φανέλα των δανειστών, του ΔΝΤ, όχι της Εθνικής Ελλάδος» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

A- A A+

Aθλιότητα καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε σχέση με την πρόσφατη παρουσία του στο Βερολίνο.

«Αυτό που κάνατε με την παρουσία σας στο Βερολίνο, ήταν μια αθλιότητα. Είπατε θα φορέσετε την φανέλα της εθνικής Ελλάδος, αλλά βάλατε την φανέλα του ΔΝΤ και είπατε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, σημείωσε: Μας κατηγορείτε γιατί δεν κλείνουμε το 25% που απομένει, ενώ ξέρετε ότι αυτό έχει να κάνει με υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι βρίσκεται σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Βερολίνο και δημιούργησε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Καταθέστε πρόταση μομφής, να δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε»

«Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» συνέχισε, σε υψηλούς τόνους.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή

Η δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι επί κυβερνήσεώς της η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%. « Εμείς το κάναμε 3,5%» είπε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή