Επιστολές διαμαρτυρίας για την επίσκεψη των Αμερικανών στην κατεχόμενη Κύπρο

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 11:56
A- A A+

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, Μάικλ Κλόσον, απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, Λευτέρης Χριστοφόρου, με αφορμή τη σημερινή άφιξη στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου αμερικανικής εμπορικής αντιπροσωπείας, η οποία θα συνοδεύεται από τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα.

«Μας εκπλήττει βαθύτατα το ότι αυτή η έκδηλα προκλητική ενέργεια των Αμερικανών επιχειρηματιών πραγματοποιείται με την ανοχή και ίσως και συγκατάθεση της κυβέρνησής σας και τυγχάνει και της δικής σας στήριξης», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χριστοφόρου, καλώντας τον κ. Κλόσον να συμβάλει στην αποτροπή και ακύρωση της επίσκεψης.

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα απέστειλε στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, και ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου, Τζιν Ρωσσίδης.

Στην επιστολή του, ο κ. Ρωσσίδης επισημαίνει ότι το μόνο που επιτυγχάνεται με τη μετάβαση των αμερικανών επιχειρηματιών στα κατεχόμενα, είναι οι ΗΠΑ να εμφανίζονται διεθνώς ότι δεν ενδιαφέρονται για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή