Ο Τ. Παπαδόπουλος καταδίκασε την επίσκεψη των Αμερικανών στα κατεχόμενα

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 13:45
A- A A+

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, καταδίκασε σήμερα την επίσκεψη στα κατεχόμενα αντιπροσώπων αμερικανικών εταιρειών, συνοδεία του εμπορικού ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν συμβάλλει καθόλου στη βελτίωση των σχέσεων Κύπρου - Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την αναχώρησή του για τη Μάλτα όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι έχουν γίνει σχετικά διαβήματα εκεί που πρέπει.

Αναφερόμενος στο εμπόριο με τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενθαρρύνει τις επαφές μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, νοουμένου ότι αυτές θα γίνονται στα νόμιμα πλαίσια.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τους Τουρκοκυπρίους να επωφεληθούν των μεγάλων ευκαιριών που προσφέρονται από τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εμποδίζει το εμπόριο από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα.

Επιπρόσθετα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κύπριος πρόεδρος είπε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της Κύπρου και του καθεστώτος της Ταϊβάν, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

Ο κ. Παπαδόπουλος έπανέλαβε ακόμη ότι αποτελεί υποχρέωση της Αγκυρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση να υπογράψει το πρωτόκολλο για επέκταση της Τελωνειακής Ενωσης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα υπογράψει το Πρωτόκολλο αρκετά σύντομα και πριν από τον Οκτώβριο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή