ΗΑΕ: «Ανήθικα» κρίθηκαν τα κουρέματα 46 ποδοσφαιριστών

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 15:45
UPD:15:55
EPA/JOSE SENA GOULAO

Βάσει των κατευθυντήριων γραμμών της τοπικής ομοσπονδίας, αλλά των περιορισμών που επιβάλει το Ισλάμ, το κατώφλι του κουρείου πρέπει να περάσουν μεταξύ άλλων ο διεθνής Γκανέζος επιθετικός της Αλ Αχλί Ασαμόα Γκιάν, αλλά και ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Λεονάρντο, ο οποίος αγωνίζεται τους τελευταίους μήνες στην Αλ Τζαζίρα.

A- A A+

Να επισκεφθούν τον κομμωτή τους καλούνται 46 ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς τα κουρέματά τους χαρακτηρίστηκαν «ανήθικα» από την τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Βάσει των κατευθυντήριων γραμμών της τοπικής ομοσπονδίας, το κατώφλι του κουρείου πρέπει να περάσουν μεταξύ άλλων ο διεθνής Γκανέζος επιθετικός της Αλ Αχλί Ασαμόα Γκιάν, αλλά και ο πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Λεονάρντο, ο οποίος αγωνίζεται τους τελευταίους μήνες στην Αλ Τζαζίρα.

Σύμφωνα με το BBC, οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAEFA) έκριναν σκόπιμη την αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων κανόνων, καθώς οι ποδοσφαιριστές αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά, τα οποία μιμούνται τις κομμώσεις τους.

Η πλειονότητα των 46 ποδοσφαιστών που τέθηκαν βάσει των νέων κριτηρίων εκτός κανονισμού, έχουν σχηματίσει διάφορα σχέδια στο πλαϊνό ή το πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Λίγοι ακόμη ποδοσφαιριστές καλούνται να αποχωριστούν τις μπούκλες και την πλούσια κόμη τους.

Υπεύθυνοι για να κρίνουν αν τα κουρέματα των ποδοσφαιριστών παραβιάζουν τους κανονισμούς, θα είναι οι διαιτητές των αναμετρήσεων, οι οποίοι θα πραγματοποιούν τον σχετικό έλεγχο πριν από την έναρξη των αγώνων.

Όσο για τους παραβάτες, θα λαμβάνουν γραπτή επίπληξη από την ομοσπονδία, ενώ εφόσον δεν συμμορφωθούν, κινδυνεύουν με πρόστιμο και αποβολή από τη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή