Στηρίζει Τραμπ ο Άσαντ για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 14:52
UPD:14:55
REUTERS/SANA

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ

A- A A+

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι η απαγόρευση της εισόδου Σύρων στις ΗΠΑ που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ως στόχο τους τρομοκράτες και όχι τον συριακό λαό, δείχνοντας έτσι ότι υπερασπίζεται την λογική πίσω από το μέτρο.

Σε συνέντευξή του στην αγγλική γλώσσα που παραχώρησε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και στον τηλεοπτικό TF1, ο κ. Άσαντ είπε ότι το διάταγμα «στρέφεται κατά των τρομοκρατών που παρεισφρέουν σε ομάδες προσφύγων στη Δύση. Και αυτό συνέβη. Συνέβη στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία. Νομίζω ότι ο στόχος του Τραμπ είναι να αποτρέψει αυτούς τους ανθρώπους από το να πάνε. Δεν είναι κατά του συριακού λαού».

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Τραμπ υπέγραψε διάταγμα το οποίο έκτοτε ανεστάλη από ομοσπονδιακό δικαστήριο και το οποίο απαγόρευε σε πολίτες επτά κυρίως μουσουλμανικών χωρών, περιλαμβανομένης της Συρίας, να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος, αλλά και απαγόρευε επ' αόριστον σε όλους τους Σύρους πρόσφυγες να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι το διάταγμα, το οποίο προκάλεσε διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό και σύγχυση στα αμερικανικά και στα διεθνή αεροδρόμια, αποσκοπούσε να αποτρέψει τους ένοπλους από το να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή