«Πυρά» Δαμανάκη για το ν/σ σχετικά με την μεταολυμπιακή χρήση των έργων

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 14:29
A- A A+

«Ένα εξάμηνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύεται στο πανελλήνιο η δραματική κυβερνητική ανεπάρκεια. Στις χθεσινές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών είναι προφανής η παντελής έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού ακόμη και συναντίληψης για το "τι μέλει γενέσθαι" με τη μεταολυμπιακή χρήση των έργων». Αυτό δηλωσε η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για την μεταολυμπιακή χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση.

Όπως η υποστηρίζει η κ. Δαμανάκη, «η αντίληψη του νέου νομοσχεδίου είναι εχθρική στον πολίτη. Καθορίζεται από δύο κυρίως στοιχεία : την τσιμεντοποίηση των πάντων και την πρόταξη των οικονομικών όρων σε βάρος της μαζικής και ανεμπόδιστης χρήσης των εγκαταστάσεων».

«Με την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου μια μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο, θα χαθεί», σημειώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η κ. Δαμανάκη, από τις 31 Ιανουαρίου του 2005 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την πορεία της μεταολυμπιακής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων. «Η κυβέρνηση έκτοτε κωφεύει», υπογραμμίζει η κ. Δαμανάκης και καταλήγει: «Επανερχόμαστε και ζητούμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής πριν από την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή