Δ. Τζανακόπουλος: Δεν έχει νόημα η λήψη νέων μέτρων

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 13:44
UPD:15:14
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Η ελληνική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει υπερκαλύψει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, επομένως δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε πως ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων υπ' όψιν της ελληνικής πλευράς.

Πρόσθεσε πως η πολιτική διαπραγμάτευση διεξάγεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών, πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σημείωσε πως «κλειδί για θετική εξέλιξη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς γερμανικού ΥΠΟΙΚ».

ΕΡΤ1

Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας έως σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ για τον κ. Σόιμπλε είπε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές απόψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας»

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς επιπλέον κόστος για την ελληνική κοινωνία, σημείωσε και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης για συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας. 

Ανέφερε ακόμη ότι αυτό που αυτή τη στιγμή συζητείται είναι η γεφύρωση των διαφορών στις μακροοικονομικές προβλέψεις.

Νέα επίθεση σε Ν.Δ. - Κυρ. Μητσοτάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα επιτέθηκε για άλλη μία φορά στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως, αν ήταν στην κυβέρνηση, θα υποχωρούσε σε όλα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και θα εφάρμοζε και άλλα τόσα. 

«Από το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μοσκοβισί προκύπτει ένα συμπέρασμα: Η Ν.Δ. εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Σόιμπλε το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά δεν το παρουσιάζει στον ελληνικό λαό, συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή