Β. Λεβέντης: Να μην γυρίσουν στα σπίτια τους πικραμένοι οι αγρότες

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 13:35
UPD:13:36
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξουν παραχωρήσεις προς τους αγρότες «ώστε να μη γυρίσουν στα σπίτια τους παραπονεμένοι και πικραμένοι» επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 o κ. Λεβέντης δήλωσε πως θεωρεί δίκαιο το κίνημα των αγροτών, καθώς, όπως είπε, το κόστος παραγωγής έχει ανέβει ενώ οι τιμές διάθεσης έχουν πέσει. «Και έρχεται, τώρα, η κυβέρνηση και τους λέει λογιστές, βιβλία, αύξηση συντελεστών  και τους πανικοβάλει. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως ο ίδιος «παρακάλεσε» τον κ Τσίπρα «για εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ετησίως να μην κάνουνε βιβλία και να είναι ένα εισόδημα αφορολόγητο» και «για μεγαλύτερα εισοδήματα από 15.000 ευρώ πρέπει να τηρηθούν αυτά που ζητούν οι Ευρωπαίοι δηλαδή  βιβλία, νομιμότητα».

«Αυτή είναι η πρώτη παραχώρηση που ζητούν να γίνει από την κυβέρνηση. Η  δεύτερη είναι να επιδοτήσουν σε ένα βαθμό τα λιπάσματα τους και το πετρέλαιο και το τρίτο είναι να τους κάνουμε παραχώρηση νεκρών εκτάσεων, δηλαδή εκτάσεων που είναι αχρησιμοποίητες για να αυξηθούν οι εκτάσεις οι καλλιεργήσιμες, να αυξηθεί δηλαδή το εισόδημά τους», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή