Περίπου 2.500 προσφυγόπουλα φοιτούν στα σχολεία

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 11:44
UPD:11:45
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Περίπου 2.500 προσφυγόπουλα φοιτούν σήμερα σε 94 σχολεία της χώρας, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Μάλιστα επεσήμανε ότι έχουν προσληφθεί 274 εκπαιδευτικοί προκειμένου τα προσφυγόπουλα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα 126 τμήματα που έχουν συσταθεί.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων θα προχωρήσει και με τα χρήματα του ΕΣΠΑ που ανέρχονται σε 12,3 εκατ. ευρώ, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι έχουν προσληφθεί 274 εκπαιδευτικοί προκειμένου τα προσφυγόπουλα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα 126 τμήματα που έχουν συσταθεί.

Ο κ. Γαβρόγλου παράλληλα άσκησε κριτική σε κάποιους Δήμους, οι οποίοι «παρότι λαμβάνουν χρήματα γιατί συντήρηση και την καθαριότητα των κτηριακών εγκαταστάσεων, έχουμε ενδείξεις ότι τα χρήματα αυτά δεν πάνε εκεί που πρέπει να πάνε».

Ο κ. Δελής εκτίμησε από την πλευρά του ότι «η πολιτική του υπουργείου Παιδείας όπως υλοποιείται αφήνει χώρο στη δράση της Χρυσής Αυγής».

Ο υπουργός Παιδείας πάντως διαφώνησε με την εκτίμηση, ενώ διαχώρισε από τη Χρυσή Αυγή τους γονείς που αισθάνονται φόβο, λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να μιλήσουμε, να τους ενημερώσουμε και να τους εκπαιδεύσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή