Ανοιχτές υποθέσεις, ανατριχιαστικό αντίδοτο και συμβόλαιο θανάτου

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 08:00

Eπιμέλεια φωτογραφιών Ασημένια Πέτση - [email protected]

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Ένας άνδρας έρχεται αντιμέτωπος με ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος, μια θαυματουργή θεραπεία έχει ανατριχιαστικά αποτελέσματα, ένας πρώην εκτελεστής επιστρέφει στην ενεργό δράση, μια ρομαντική κοπέλα προσγειώνεται απότομα στη σκληρή πραγματικότητα και ένας ξέγνοιαστος και  ανυποψίαστος άνδρας γίνεται αναγκαστικά πατέρας, στις ταινίες αυτής της εβδομάδας.

«Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα»

Το δράμα του Κένεθ Λόνεργκαν ήταν υποψήφιο για πέντε Χρυσές Σφαίρες. Με τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Κέισι Άφλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς και τους Κάιλ Χάντλερ και Λούκας Χέτζες, ένας άνδρας επιστρέφει στη μικρή πόλη, όπου γεννήθηκε, με αφορμή τον θάνατο του αδελφού του. Εκεί, θα χρειαστεί να αναλάβει την κηδεμονία του ορφανού πλέον ανιψιού του και θα έρθει αντιμέτωπος με την αποξενωμένη γυναίκα του και όλες τις ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.

«Αντίδοτο στην ευεξία»

Εξετάζοντας τη σημασία του να ζεις μια ζωή με νόημα, την αληθινή έννοια της ευεξίας και τις παγίδες που κρύβουν η φιλαργυρία και η εμμονή για δύναμη, το ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ του - βραβευμένου με Όσκαρ - Γκορ Βερμπίνσκι αποδεικνύει ότι, μόνο όταν γνωρίζουμε τι μας αρρωσταίνει, μπορούμε να το θεραπεύσουμε. Με τους Ντέιν Ντε Χάαν, Τζέισον  Άιζακς, Άντριαν Σίλερ, Μία Γκοθ, Χάρι Γκρένερ και Σίλια Ίμρι, ένας φιλόδοξος χρηματιστής της Wall Street, στέλνεται από την εταιρεία του σε ένα απομονωμένο θεραπευτικό σπα στις Άλπεις, για να πείσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, που βρίσκεται εκεί ως ασθενής, να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Όμως, στο ήσυχο(;) σανατόριο, όλα είναι πολύ παράξενα, αφού οι ασθενείς υποτίθεται ότι λαμβάνουν μία θαυματουργή θεραπεία, αλλά, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι αρρωσταίνουν ακόμη περισσότερο.

«Αρχίσαμε να εξερευνούμε την ιδέα ενός σπα ευεξίας στις Άλπεις, ενός κέντρου υγείας που, στην πραγματικότητα, δεν σε κάνει καλά, και, σιγά σιγά, το εξελίξαμε από εκεί. Γρήγορα, η ιδέα του αναπόφευκτου άρχισε να μας απασχολεί. Αυτή η αίσθηση ότι υπάρχει μια ασθένεια, κάτι σαν μαύρη κηλίδα στην ακτινογραφία σου, που δεν λέει να φύγει με τίποτα!» εξηγεί ο σκηνοθέτης.

«Τζον Γουίκ 2»

Το αστυνομικό θρίλερ δράσης του Τσαντ Σταχέλσκι δίνει συνέχεια στις περιπέτειες του θρυλικού πρώην εκτελεστή, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Με τον Κίανου Ριβς, τον - υποψήφιο για Όσκαρ - Λόρενς Φίσμπερν και τους Ίαν Μακ Σέιν, Πίτερ Στορμάρε, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντέιβιντ Πάτρικ Κέλι και Λανς Ρέντικ, ο John Wick αναγκάζεται να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες, αφού ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό για τη θανάτωσή του. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές, και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Όμως, πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο στόχο.

«Η ζωή μιας γυναίκας»

Βασισμένο στο ομώνυμο κυνικό μυθιστόρημα του Γκι ντε Μωπασάν, το γαλλικό δράμα εποχής του Στεφάν Μπριζέ μιλά για το τέλος του ρομαντισμού και την «ανώμαλη προσγείωση» που φέρνει η ενηλικίωση. Οι Γιολάντ Μορό, Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, Τζουντίντ Γκεμλά και Σουόν Αρλό μάς μεταφέρουν στη Νορμανδία του 1819, όπου μια νέα γυναίκα γεμάτη παιδιάστικα όνειρα και αθωότητα επιστρέφει σπίτι μετά από τα σχολικά της χρόνια σε ένα μοναστήρι. Όταν παντρεύεται έναν ευγενή της περιοχής, που, σύντομα, αποδεικνύεται τσιγκούνης και άπιστος, οι ψευδαισθήσεις της διαλύονται απότομα.

«Όλα αρχίζουν αύριο»

Στη γαλλική κωμωδία του Ούγκο Γκελέν, η ξέγνοιαστη ζωή ενός άνδρα ανατρέπεται ξαφνικά, όταν μια γυναίκα εμφανίζεται στην πόρτα του με ένα μωρό, τον ενημερώνει ότι είναι δικό του, το αφήνει και εξαφανίζεται. Όσο προσπαθεί μάταια να τη βρει, τα χρόνια περνούν και αναπτύσσει μια υπέροχη σχέση με το κοριτσάκι του. Όμως, η ζωή τού επιφυλάσσει κι άλλες ανατροπές. Παίζουν οι Ομάρ Σι, Κλεμάνς Ποεσί, Αντουάν Μπερτράντ, Άσλι Γουόλτερς και Γκλόρια Κόλστον.

Προτεινόμενα για εσάς