Μαρινάκης: «Έβαλα 70 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό. χωρίς να πάρω ούτε μία δεκάρα»

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:03
UPD:15:11
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ δεν έκρυψε ότι νιώθει περήφανος για την παντοδυναμία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα.

A- A A+

Το ποσό των 70 εκ. ευρώ δήλωσε ότι έχει βάλει έως τώρα στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς να έχει αποκομίσει το παραμικρό κέρδος.

Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «insideworldfootball», όπου δεν έκρυψε ότι νιώθει περήφανος για την παντοδυναμία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, για τη μέχρι τώρα πορεία στην Ευρώπη, ενώ χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί εμπλοκής του στην εγκληματική οργάνωση.

«Τα πράγματα που έχω κατηγορηθεί δεν θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο από τη νοοτροπία μου και τον τρόπο που λειτουργώ ως άνθρωπος. Δεν είναι αναληθές μόνο, είναι αδιανόητο. Δεν απαντώ δημοσίως, από επιλογή. Ίσως είναι λάθος γιατί οι άλλοι μιλούν όλη την ώρα, αλλά δεν είναι στην φιλοσοφία μου να τροφοδοτήσω το μικρό μυαλό του φαύλου κύκλου των αβάσιμων “κίτρινων” φημών. Προτιμώ τη δικαιοσύνη να ακολουθήσει την πορεία της, δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα πάρει στην Ελλάδα». 

Για τα πεπραγμένα του στον Ολυμπιακό είπε: «Καθώς η χώρα μας προσπαθεί να βρει το δρόμο της έξω από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει πολύ ανταγωνιστικός. Τα καταφέραμε και ο σύλλογος είναι διαρκώς στην κορυφή. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Champions League και είμαστε στη 17η θέση στη βαθμολογία της UEFA αναφορικά με τις πιο επιτυχημένες ομάδες στη διοργάνωση.

Στην Ελλάδα έχουμε σπάσει τα ρεκόρ. Έχουμε θέσει υψηλά τον πήχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενώσαμε τα πνεύματα και τις καρδιές της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού από τους οπαδούς τόσο στο γήπεδο, καθώς και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε, όπως να βοηθήσουμε κοινωνικά ομάδες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. »

Για την ανάμιξή του στην υπόθεση «Koriopolis» ανάφερε: «Το 2011 άνοιξε μία υπόθεση εναντίον μου, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ούτε καν δίκη. Μετά από τέσσερα χρόνια απαλλάχθηκα από όλες τις κατηγορίες», ενώ σε ό,τι αφορά στην εγκληματική οργάνωση τόνισε: «Είναι ανοησίες. Το θέμα δημιουργήθηκε επειδή οι υπάλληλοι του αντιπάλου μου και οι σχολιαστές στα μέσα ενημέρωσής του άρχισαν να γράφουν γι 'αυτό σε εφημερίδες και ιστοσελίδες. Η υπόθεση κινήθηκε εξ ολοκλήρου με βάση ό,τι γράφτηκε σε μια εφημερίδα και κάποιες ανώνυμες επιστολές. Το θέμα πήγε στην UEFA και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. 

Είπαν, πως, οι φερόμενες αποδείξεις των στημένων παιχνιδιών προήλθαν μόνο από τα λάθη των διαιτητών. Δεν υπήρχε στοιχηματισμός. Ο Παναθηναϊκός πήγε το θέμα στο CAS και φυσικά έχασε κι εκεί επίσης. Φαίνεται, πως, αν βρείτε μόνο τέσσερα παιχνίδια - από πάνω από 150 - στα οποία ο διαιτητής έκανε λάθη υπέρ του Ολυμπιακού, τότε είμαι το πρόσωπο πίσω από αυτό. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πραγματικά γελοίοι. Έχω επενδύσει πάνω από €70.000.000 για τον Ολυμπιακό. Και ποτέ δεν έβγαλα ούτε μια δεκάρα». 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ΟΠΑΠ: «Δεν καταλαβαίνω πώς αυτό δεν είναι μια σύγκρουση συμφερόντων. Πώς η εθνική εταιρεία στοιχημάτων μπορεί να έχει την ίδια ιδιοκτησία με σύλλογο πρώτης κατηγορίας; Και να προσθέσω σε αυτό το γεγονός, ότι είναι ο χορηγός δέκα ομάδων στη Super League. Πώς το λειτουργεί αυτό από την άποψη της διαμάχης;»

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις