Ένας Θεός απελπισμένος για τον κόσμο που έφτιαξε

«Ω, Θεέ μου!» της Ανάτ Γκοβ, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 10:30
A- A A+

Αν ο Θεός κατέβαινε στη Γη για μια απλή ψυχανάλυση, θα μπορούσε να σώσει τον εαυτό του κι εμάς; Πόση πίστη και χιούμορ χρειάζεται, τελικά, για να επιβιώσουμε και να βρούμε την ευτυχία;

Μετά τη μεγάλη του επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Ανάτ Γκοβ, «Ω, Θεέ μου!», μια θεϊκή κωμωδία που ανατρέπει τα πάντα και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Λίνας Ζαρκαδούλα, μεταφέρεται στην Αθήνα, στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, από τις 17 Φεβρουαρίου.

Θα τα καταφέρει;

Γέλιο, συγκίνηση, σκέψεις και πολλαπλά συναισθήματα αναδύονται από μια παράξενη ιστορία, με ήρωες τον Θεό και μια ψυχολόγο με το προβληματικό παιδί της. Η ψυχολόγος, η Άννα, δέχεται έναν μυστηριώδη ασθενή, που πάσχει από κατάθλιψη και χρειάζεται επειγόντως θεραπεία. Όμως, στην πορεία, ανακαλύπτει ότι, πίσω από την περίεργη αυτή επίσκεψη, κρύβεται ένα θαύμα, αφού βλέπει μπροστά της τον ίδιο τον Μεγαλοδύναμο!

Ο Θεός είναι απελπισμένος, γιατί ο κόσμος που έφτιαξε έχει λάθη, αδικίες, πολέμους, απληστία… Και θέλει να τον καταστρέψει! Η Άννα, έχει στη διάθεση της μόλις μία ώρα (!), όσο ακριβώς διαρκεί μια συνεδρία, για να του αλλάξει γνώμη. Θα τα καταφέρει;

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς, σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα, μουσική: Μίνως Μάτσας, σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης, φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος, βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσσα Κοτσοβού, στίχοι τραγουδιού παράστασης: Λουΐζα Αρκουμανέα, φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας, παραγωγή: Αφοί Τάγαρη. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Κατερίνα Διδασκάλου, Μίλτος Τσιάντος.

Πληροφορίες

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη: Αγ. Μελετίου 61 - Αθήνα, τηλ.: 210 8640414. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 18:15 (λαϊκή απογευματινή) και 21:15, Κυριακή: 19:30. Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 18 ευρώ, λαϊκή απογευματινή: 15 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων - πολυτέκνων: 13 ευρώ, ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς