Μπάσκετ: «Πάτησε γκάζι» στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 17:58
UPD:18:08
INTIME SPORTS/ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ

Οι Ροδίτες αποδείχθηκαν άκρως ανταγωνιστικοί στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο «κοίταξαν στα μάτια» τους Πειραιώτες, οι οποίοι με 8/18 βολές τα βρήκαν δύσκολα.

A- A A+

Την 16η νίκη σε 17 παιχνίδια στην Α1 πέτυχε ο Ολυμπιακός στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 70-59 στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής της Α1.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχε ενέργεια στο πρώτο 20λεπτο, αλλά της αρκούσαν πέντε λεπτά στην 3η περίοδο για να κάνει σερί 14-0 και να πάρει διαφορά ασφαλείας, που κράτησε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» με το «δίποντο» που πήραν στο «Βενετόκλειο» επανήλθαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας με «συγκάτοικο» τον Παναθηναϊκό, αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία έναντι των «πρασίνων».

Οι Ροδίτες αποδείχθηκαν άκρως ανταγωνιστικοί στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο «κοίταξαν στα μάτια» τους Πειραιώτες, οι οποίοι με 8/18 βολές τα βρήκαν δύσκολα. Το 35-35 του πρώτου μέρους καταδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να βρει λύσεις και να ξεφύγει στο σκορ, γεγονός που άλλαξε άρδην στην επανάληψη.

Αν και η ομάδα του Λυκογιάννη ξεκίνησε με σερί 6-0 στο δεύτερο ημίχρονο και προηγήθηκε 41-35, από κει και πέρα ο Ολυμπιακός «πάτησε γκάζι» και με σερί 14-0 προηγήθηκε με +8 (49-41). Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδύνευσαν και συντηρούσαν προβάδισμα 7-9 πόντων σε όλη την 3η περίοδο. 

'Ενα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου 10λεπτου, ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε για τ΄ αποδυτήρια με πρόβλημα στον προσαγωγό, γεγονός που όμως, δεν επηρέασε την ομάδα του η οποία έφτασε άνετα στη νίκη, αν και περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε ο Κολοσσός με σερί 8-0 πλησίασε στο -5 (59-64).

Κορυφαίος σκόρερ των Πειραιωτών ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 13 πόντους, ενώ άλλους τόσους πέτυχε ο Χολ για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις