Απεργία πραγματοποίησαν συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 17:08
UPD:17:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι εγκαταστάσεις της νέας Υπηρεσίας Ασύλου.

A- A A+

Σε 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησαν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου.

Οι περίπου 370 συμβασιούχοι που εργάζονται στην κεντρική υπηρεσία, στα περιφερειακά γραφεία και στα αυτοτελή κλιμάκια ασύλου ζητούν να τους καταβληθεί η μισθοδοσία, καθώς, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «σε αρκετούς συναδέλφους ήδη οφείλονται οι μισθοί των μηνών Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ ορισμένοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και αρκετοί έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με επανειλημμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους».

Η αδυναμία πληρωμής οφείλεται, όπως εξηγούν, στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ενοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του νεοσύστατου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε το πρωί με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επανέλαβε ότι το υπουργείο δεσμεύεται ρητά για την αντιμετώπιση του ζητήματος εντός του τρέχοντος μηνός.

Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύσταση του νέου οργανισμού του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή