Δημοφιλέστεροι των προκατόχων τους οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή

Καταλλήλοτερος πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 13:15
UPD:13:20
A- A A+

Παρατείνεται η περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση, καθώς πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research, η οποία πραγματοποιήθηκε ακριβώς έντεκα μήνες μετά τις εκλογές για λογαριασμό του περιοδικού «Κράμα», δείχνει μεγάλες διαφορές στα ποσοστά υπέρ των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, σε σύγκριση με αυτά των προκατόχων τους.

Το 49,5% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, έναντι 34,7% τον κ. Σημίτη.

Στις συνολικά 18 συγκρίσεις υπουργών, μόλις τρεις από το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται κερδισμένοι, έναντι των σημερινών υπουργών της Νέας Δημοκρατίας: Ο Γιώργος Παπανδρέου (47,2%) ως υπουργός Εξωτερικών έναντι του Πέτρου Μολυβιάτη (39,2%), ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καστανίδης (42,8%) έναντι του κ. Τσιαρτσιώνη (23,6%) και ο πρώην υπουργός Αιγαίου κ. Σηφουνάκης (40,8%) έναντι του κ. Παυλίδη (31,2%).

Αντίθετα εντυπωσιακές είναι οι διαφορές στα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι υπουργοί Υγείας, Δημόσιας Τάξης και ΠΕΧΩΔΕ της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και του κ. Ρουσόπουλου έναντι των προκατόχων τους, ενώ και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, με ποσοστό 44,1%, ξεπερνά κατά πολύ στις προτιμήσεις τον προκάτοχό του κ. Χριστοδουλάκη (30,5%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2005, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε δείγμα 2.005 νοικοκυριών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή