Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ το μεγαλύτερο επενδυτικό αντικίνητρο για τη χώρα»

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 14:33
A- A A+

Για έλλειψη πολιτικής, αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων και άγνοια των προβλημάτων του αγροτικού χώρου κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό.

«Ποια είναι η συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγρότη;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μήπως η διαπίστωση ότι παρανομεί;» «Δεν παρανομεί ο αγρότης, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου. «Υποσχεθήκατε χάρισμα στα πανωτόκια για 130000 αγρότες και κάνατε νόμο για 20000. Παραβιάσατε το ΟΣΔΕ με ρουσφετολογικό τρόπο. Μοιράσατε στρέμματα για να καλλιεργηθούν παραπάνω εκτάσεις. Οι νόμοι ισχύουν για τον αγρότη - δεν ισχύουν για τη ΝΔ και την κυβέρνησή της», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, προβλέποντας ότι «από το Μάιο, η Ε.Ε. δεν θα δεχθεί την ποσότητα που θα δηλώσετε για το βαμβάκι και θα υπάρξει μείωση της επιδότησης».

Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του κ. Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη “μάχης” στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Λουκέρνης, καμία καταγραφή ή αναφορά, καμία λέξη καν για τη Γεωργία». Στην πραγματικότητα, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει παθητικά τα σενάρια συρρίκνωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και δεν εκμεταλλεύεται τις προοπτικές που ανοίγονται με αυτήν για τα ελληνικά προϊόντα, δεν προωθεί κανένα μεγάλο έργο υποδομής και αδυνατεί να απορροφήσει τους πόρους του Γ’ ΚΠΣ. Ως αποτέλεσμα, «δεν υπάρχει ούτε ένα προϊόν με καλύτερη τιμή από πέρυσι: Σε όλα τα προϊόντα οι τιμές κατέρρευσαν, ακόμα και σε προϊόντα που δεν ρυθμίζονται από τους “κακούς” κανονισμούς του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε συνολικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή εξελίσσεται στο μεγαλύτερο επενδυτικό αντικίνητρο για τη χώρα μας» , υπογραμμίζοντας πως «η προχθεσινή απόφαση του ECOFIN που θέτει τη χώρα μας σε επιτήρηση, αποτελεί τη μεγαλύτερη ταπείνωση χώρας τα τελευταία χρόνια».

«Το δημόσιο έλλειμμα έχει ξεφύγει πολύ πάνω από το 5%. Η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία για τα έσοδα και τις δαπάνες. Έχετε εκτροχιαστεί στα έσοδα, ενώ υποτίθεται ότι θα βάζατε μια τάξη στη χώρα». «Πώς θα επενδύσει ο έλληνας, ο ξένος επενδυτής; Ποιος έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, όταν οι πιστοληπτικοί οίκοι του εξωτερικού έχουν επανειλημμένα υποβαθμίσει την ικανότητα της χώρας; Οι ξένοι γελάνε με το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο», παρατήρησε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή