Για ανικανότητα διαχείρισης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Α. Αλαβάνος

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2005 14:43
A- A A+

Για ανικανότητα στη διαχείριση των αγροτικών προβλημάτων και ανετοιμότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση στην ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, με πρωτοβουλία του οποίου έγινε σήμερα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό.

Ο κ. Αλαβάνος επερριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στον αγροτικό τομέα και στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε «εξοντωτικό» τον κανονισμό του 2000 για το βαμβάκι.

«Συνέπεια αυτών των πολιτικών ήταν να φτάσουμε στο ακραίο σημείο οι νόμιμες ποσότητες να μένουν εκτός επιδότησης αλλά και να βλέπουμε στις φετινές κινητοποιήσεις αγρότες από διαφορετικές περιοχές να διατυπώνουν αλληλοσυγκρουόμενα αιτήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ακόμα ότι σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι τόσο ανισόρροπα κατανεμημένα τα εθνικά εισοδήματα, όσο στην Ελλάδα.

«Περιμένουμε να ακούσουμε να διαμορφώνεται μια νέα αγροτική πολιτική. Και μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αν συνεχίσουμε όμως έτσι, τα προβλήματα συνεχώς θα οξύνονται», τόνισε και πρόσθεσε: «Η ελληνική γεωργία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική διότι η νέα κυβέρνηση την αντιμετωπίζει με την αντίληψη της παθητικής προσαρμογής και όχι με την αντίληψη των διεκδικήσεων ώστε οι έλληνες αγρότες να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή