Ικανοποίηση Ε.Ε. για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ισπανία

Αλλά και ανησυχία για τη συμμετοχή
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2005 12:38
A- A A+

Την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ισπανία για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς ωστόσο να κρύψει και την ανησυχία της για το μικρό ποσοστό συμμετοχής.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, υπέρ του Ευρωπαϊκού Συντάγματος ψήφισε το 76,73% των ισπανών ψηφοφόρων, ενώ η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 42,32%. «Όχι» ψήφισε το 17,24%, ενώ 6,03% ψήφισε λευκό.

«Φυσικά θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Ισπανία...πιστεύω ότι αυτό επιτρέπει να σταλούν ενθαρρυντικά μηνύματα στα άλλα κράτη μέλη και στα 220 εκατομμύρια των ανθρώπων που θα κληθούν να εκφρασθούν για το Σύνταγμα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Μαργκότ Βάλστρεμ, ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Επικοινωνία.

Ωστόσο, «το θέμα της συμμετοχής (στην ψηφοφορία) αποτελεί πρόβλημα. Αποτελεί έναν λόγο παραπάνω για να παρακινηθούν οι κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να ενισχύσουν την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το Σύνταγμα», πρόσθεσε η ευρωπαία επίτροπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή