Euroleague: Νίκησε και την Μπάμπεργκ, ονειρεύεται τετράδα ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 22:59
UPD:23:29
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, υπέταξε για δεύτερη φορά στη σεζόν την Μπάμπεργκ, απόψε με 82-71 κι έφτασε στις 13 νίκες σε 22 αγώνες, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά του τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ενώ μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε είσοδο στην πρώτη τετράδα.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις δύο σερί νίκες, αφού είχε προηγηθεί το «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατασαράι και σε συνδυασμό με τις αποψινές «γκέλες» των Ερυθρού Αστέρα και Μπασκόνια σε Μόσχα και Τελ Αβίβ ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της κατάταξης

Παρά τη νίκη, πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποίησε απόλυτα με την απόδοσή του. Ο Καλάθης ήταν κι απόψε κακός, ο Τζεντίλε... πέρασε και δεν ακούμπησε, αλλά στα σημεία που έπρεπε οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις με τους Μπουρούση, Τζέιμς, Φελντέιν και Σίνγκλετον. 

Για πολλοστή φέτος η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε υψηλό ποσοστό στο τρίποντο (12/27, 44,4%), αλλά υστέρησε στην οργάνωση υποπίπτοντας σε 13 λάθη. Αγωνιστικά, η Μπάμπεργκ δεν έμεινε ποτέ ιδιαίτερα μακριά αλλά πλήρωσε την κακή τρίτη περίοδό της.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ισορροπία και στις δύο πλευρές του παρκέ, δημιούργησαν επιμέρους σκορ 20-13 και πήραν τη διαφορά που ήθελαν για να στηρίξουν την ψυχολογία τους ως το τέλος.

Ο Σίνγκλετον πέτυχε 17 πόντους, οι Φελντέιν, Μπουρούσης από 16 και ο Τζέιμς, ενώ για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, για την οποία βρέθηκαν σε κακή βραδιά οι Μέλι (μόλις 2 πόντοι), Κοζέρ (5π.) και Στρέλνιεκς (5π.), ξεχώρισαν οι Τάις με 18 και Ζήσης με 10 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις