Η πρώτη θυρίδα ειδικά για εκτόξευση δορυφόρων για εμπορικούς σκοπούς από τον ISS

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 16:28
UPD:16:28
nanoracks.com

Το NanoRacks Airlock Module προορίζεται να εγκατασταθεί στο αμερικανικό κομμάτι του USS το 2019 και θα αυξήσει τις δυνατότητες μεταφοράς εξοπλισμού, φορτίων και δορυφόρων από το εσωτερικό του ISS, στο διάστημα, βελτιώνοντας σημαντικά τις δυνατότητες του διαστημικού σταθμού γενικότερα.

A- A A+

Η Boeing και η NanoRacks LLC θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της πρώτης θυρίδας- αεροφράκτη στον ISS με ιδιωτική χρηματοδότηση, για εμπορικούς σκοπούς- επιτρέποντας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον τριπλασιασμό του αριθμού των μικρών δορυφόρων που μπορούν να εκτοξευθούν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το NanoRacks Airlock Module προορίζεται να εγκατασταθεί στο αμερικανικό κομμάτι του USS το 2019 και θα αυξήσει τις δυνατότητες μεταφοράς εξοπλισμού, φορτίων και δορυφόρων από το εσωτερικό του ISS, στο διάστημα, βελτιώνοντας σημαντικά τις δυνατότητες του διαστημικού σταθμού γενικότερα. Η Boeing θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει το Passive Common Berthing Mechanism, που θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση των τμημάτων του ISS.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη θυρίδα του ιαπωνικού τμήματος του διαστημικού σταθμού. Η νέα αυτή θυρίδα, που προορίζεται για χρήση για εμπορικούς σκοπούς, θα είναι μεγαλύτερη και πιο «στιβαρή», για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της συγκεκριμένης αγοράς.

«Η εγκατάσταση της θυρίδας της NanoRacks για εμπορικούς σκοπούς θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στη ζήτηση» είπε ο υπεύθυνος προγράμματος της Boeing για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, Μαρκ Μαλκουΐν.

«Μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, όπου ο ιδιωτικός τομέας αναλαμβάνει περισσότερες συνθήκες. Το βλέπουμε αυτό ως μόνο την αρχή, και χαιρόμαστε για τη συνεργασία με τους φίλους μας στη Boeing» είπε ο Τζέφρι Μάνμπερ, διευθύνων σύμβουλος της NanoRacks.

Προτεινόμενα για εσάς