Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 07:00
A- A A+

Βροχές και τοπικές καταιγίες, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με ενίσχυση των νοτίων ανέμων, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτιή πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια, θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και αργότερα ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με βροχές, κυρίως τη νύχτα, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και το βράδυ τοπικά μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που τη νύχτα θα αυξηθούν και θα βρέξει. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και το βράδυ τοπικά μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και το βράδυ τοπικά μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, που θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, μικρής διάρκειας, προβλέπει για αύριο Τετάρτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή