Νεκροί και άμαχοι σε βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ κατά του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 16:01
UPD:16:02
REUTERS/AMMAR ABDULLAH
A- A A+

Επιδρομές έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις του πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, στην πόλη Ιντλίμπ, προκαλώντας τον θάνατο 24 ανθρώπων, ανάμεσά τους 10 αμάχων, ανέφερε ΜΚΟ.

«Δέκα επιδρομές που πραγματοποίησαν αεροπλάνα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ή ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν την αυγή στην Ιντλίμπ θέσεις του Μετώπου Φάτεχ Αλ Σαμ και τα περίχωρά της, προκαλώντας τον θάνατο 26 ανθρώπων, ανάμεσά τους 10 αμάχων, στην πλειονότητά τους γυναικών», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια», προστίθεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τη συριακή πόλη Ιντλίμπ.

Στις 21 Ιανουαρίου τουλάχιστον 100 μαχητές της Αλ Κάιντα στη Συρία σκοτώθηκαν από αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον «στρατοπέδου εκπαίδευσης» στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μαχητές που σκοτώθηκαν ήταν μέλη του «σκληρού πυρήνα» της Αλ-Κάιντα».

Οι αμερικανικές επιδρομές στη Συρία επικεντρώνονται σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η επαρχία Ιντλίμπ παραμένει σε μεγάλο μέρος της στα χέρια του Μετώπου Φάτεχ αλ Σαμ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών της κοσμικής και μετριοπαθούς ισλαμικής συριακής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή