Μέρκελ για καγκελάριο στηρίζουν και επισήμως CDU - CSU

Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 13:37
UPD:13:39
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Τα κεντροδεξιά κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν να προτείνουν ως υποψήφια για την καγκελαρία την Άγκελα Μέρκελ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, παρά τις διαφωνίες τους για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όπως δήλωσαν στο Reuters συμμετέχοντες στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Το CSU (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση Βαυαρίας), αδελφό κόμμα του CDU (Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση Γερμανίας) της κ. Μέρκελ, έχει επικρίνει την Γερμανίδα καγκελάριο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση, επειδή επέτρεψε σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια.

Τα δύο κόμματα πραγματοποιούν κοινό συνέδριο στο Μόναχο για να συζητήσουν πώς θα νικήσουν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), με υποψήφιο καγκελάριο τον Μάρτιν Σουλτς, στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η Μέρκελ και ο πρόεδρος του CSU Χορστ Ζέεχοφερ αναμένεται να παρουσιάσουν αργότερα εντός της ημέρας τη στρατηγική των κομμάτων.

Αν και τα δύο κόμματα διατηρούν την αυτοτέλειά τους, στις βουλευτικές εκλογές κατέρχονται σε κοινό κεντροδεξιό μπλοκ (CDU/CSU), διατηρώντας και κοινή κοινοβουλευτική ομάδα. Το CSU κινείται ελαφρώς δεξιότερα του CDU, με πιο συντηρητικές θέσεις σε ζητήματα πολιτικού φιλελευθερισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή