Σε 15 μέρες συμπληρωματικές διευκρινίσεις για «βασικό μέτοχο»

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2005 17:07
A- A A+

Συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εσωτερικής αγοράς Αλεξάντερ Σάουμπ είχαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Φώλιας.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, που έγινε με πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών, ήταν ο νόμος για το "βασικό μέτοχο". Οι υπουργοί προέβησαν σε μια λεπτομερή παρουσίαση των βασικών πτυχών και της φιλοσοφίας του νόμου, και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ορισμένες από τις πληροφορίες που δόθηκαν κρίθηκαν "χρήσιμες" και "αρκετά πειστικές".

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες οι ελληνικές αρχές θα αποστείλουν τις συμπληρωματικές πληροφορίες που τους ζητήθηκαν σε ό,τι αφορά κάποιες βασικές διατάξεις.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή υπογράμμισε πως μετά τη συνάντηση δεν υπάρχει ανησυχία και πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται».

Σενάρια φαντασιοπληξίας χαρακτήρισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, πληροφορίες ότι κινδυνεύει η χορήγηση κονδυλίων στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω εφαρμογής του νόμου για το "βασικό μέτοχο", ενώ επανέλαβε ότι ο νόμος είναι σύμφωνος με το ελληνικό Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως δεν γνωρίζει αν έχουν υποβληθεί ενστάσεις από ευρωπαϊκές εταιρείες στα αρμόδια κοινοτικά όργανα εναντίον του νόμου, σημειώνοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν αφορά την ελληνική κυβέρνηση, αλλά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς