Opel Crossland X: Άνεση και καινοτομία μαζί

Μετά το Mokka X, σειρά παίρνει το συμπαγές Crossland X
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2017 09:44
UPD:09:44
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Έχοντας ως σλόγκαν «7 το 17», η Opel ετοιμάζεται για επτά πρεμιέρες φέτος. Μία από αυτές αποτελεί η παρουσίαση του νέου Crossland X, ενός «σύμμικτου» οχήματος πόλης και SUV μαζί, δηλαδή ενός CUV (Crossover Utility Vehicle).

Η εταιρεία αποκάλυψε το Crossland X την 1η Φεβρουαρίου σε έναν ασυνήθιστο χώρο, στο μοντέρνο βιομηχανικό κτήριο «Kraftwerk», στην καρδιά του Βερολίνου. Περίπου 1.000 προσκεκλημένοι -μεταξύ των οποίων δημοφιλείς ηθοποιοί- και οι πρεσβευτές της μάρκας Opel μαζί με πολυάριθμες προσωπικότητες από τον χώρο του lifestyle και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρακολούθησαν την εκδήλωση. Η επιλογή του χώρου που φιλοξένησε το γεγονός έγινε με κριτήριο τη σοφιστικέ προσωπικότητα του Crossland X, αντιπροσωπεύοντας τη βιομηχανική ιστορία του Βερολίνου με τον ιδιότυπο αστικό χαρακτήρα του.

Το νέο Opel έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με μήκος 4.212 χλστ., πλάτος 1.765 χλστ., ύψος 1.590 χλστ. και άφθονο χώρο επιβατών και αποσκευών. Ειδικότερα, ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων -χωρίς αναδίπλωση πίσω καθισμάτων- είναι κορυφαίος στην κατηγορία.

Η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 χλστ., είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών είτε για αύξηση του χώρου αποσκευών.

Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ευελιξία του Crossland X. Οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν το ταξίδι έχοντας εξαιρετική ορατότητα από υπερυψωμένα, εργονομικά καθίσματα, με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rucken). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοια άνεση στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X).

Επιπλέον, διατίθεται με καινοτομίες από την premium κατηγορία όπως Προσαρμοζόμενο Εμπρόσθιο Φωτισμό (Adaptive Forward Lighting) - AFL με προβολείς full LED, head up display, Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180 μοιρών (Panoramic Rear View Camera), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού, ακόμα και συστήματα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert).

Το νέο μοντέλο διαθέτει, επίσης, εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink -συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, με το τελευταίο όπου αυτό είναι διαθέσιμο- με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή