Κάθετος «μαραθώνιος» στο Empire State Building

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 13:58
UPD:17/03/2017 23:11
A- A A+

Δεκάδες δρομείς υποδέχθηκε το Empire State Building της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, σε έναν αγώνα για την «κατάκτηση» της κορυφής του.

Δείχνοντας την αντοχή και τη θέλησή τους, οι αθλητές ανέβηκαν τα 1.576 σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το παρατηρητήριο του 86ου ορόφου, στο πλαίσιο του 40ου «Empire State Building Run-Up».

Νικητές, με χρόνους λίγο πάνω από 10 λεπτά, αναδείχθηκαν ο Πολωνός Πιετρ Λομποντίνσκι στους άνδρες και η Αυστραλέζα Σούζι Ουόλσαμ στις γυναίκες, οι οποίοι την περασμένη χρονιά είχαν κερδίσει και τον κάθετο «μαραθώνιο» στον Πύργο του Άιφελ, ανεβαίνοντας πρώτοι τα 1.665 του συμβόλου της «Πόλης του Φωτός».

Μάλιστα, για την Ουόλσαμ, αυτή είναι η όγδοη νίκη στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα αντοχής, στο εμβληματικό κτήριο της Νέας Υόρκης.

Πάντως, την παράσταση έκλεψε η Ροζάν Σντόια, η οποία ανέβηκε τα 1.576 σκαλοπάτια του κτηρίου, αν και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι από τις δύο εκρήξεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Το Empire State Building  (Το Κτήριο της «Αυτοκρατορικής Πολιτείας») είναι ένας από τους ψηλότερους και πιο ιστορικούς ουρανοξύστες στον κόσμο, διαθέτοντας 102 ορόφους.

Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3,5 εκατ. επισκέπτες.

Υπήρξε ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Γη για 41 χρόνια, από την ολοκλήρωσή του το 1931 ως το χτίσιμο το 1972 του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ενός εκ των «Διδύμων Πύργων», οι οποίοι κατέρρευσαν κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.

Πλέον, ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης, είναι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1 (Πύργος της Ελευθερίας), με το ύψος του να φτάνει τα 541 μέτρα ή 1.776 πόδια, συμβολικός αριθμός που παραπέμπει στο έτος διακήρυξης της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή