Με ζεστές μηχανές οι αγρότες εν όψει συλλαλητηρίων

Συσπείρωση στα υπάρχοντα μπλόκα
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 07:42
UPD:07:42
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Συσπειρώνονται οι αγρότες στα ήδη υπάρχοντα μπλόκα, όπου μετακινούνται περισσότερα τρακτέρ, ενώ οι επικεφαλής των διαδηλωτών σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους με φόντο τα Τέμπη, το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το αυριανό συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Κάλεσμα συσπείρωσης απηύθυνε στους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. «Όσο πιο ισχυρό είναι το μπλόκο της Νίκαιας, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η αγωνιστική πίεση των μικρομεσαίων αγροτών όλης της Ελλάδας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους...» ανέφερε ανακοίνωση από το μπλόκο της Νίκαιας.

Στο επίκεντρο των σημερινών κινητοποιήσεων αναμένεται να βρεθεί το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έναρξη της 10ης διεθνούς έκθεσης κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας Zootechnia. Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν χωρίς τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφοι και αλιείες από διάφορα μπλόκα της περιοχής. Πρόθεση συμμετοχής γνωστοποίησαν χθες σωματεία διαδηλωτών από Σέρρες, Παγγαίο, Δράμα, Ελευθερούπολη κ.ά.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα είναι οι αγρότες του μπλόκου Προμαχώνα για μετάβαση με τα τρακτέρ τους στο τελωνείο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αν και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους κρατούν μακριά προς το παρόν. Στο τελωνείο Ευζώνων κλείνει ανά διαστήματα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, που οδηγεί στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κατασκηνώσει στον κόμβο της Ειδομένης.

Στα Ιωάννινα, σε συμβολική κατάληψη της Εφορίας, με τρακτέρ και αγροτικά προχώρησαν κτηνοτρόφοι και αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία της πόλης στο πλαίσιο του πανηπειρωτικού αγροτικού συλλαλητηρίου.

Επίσης στη Λάρισα, με συνοδεία τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, πέρασε το Καραβάνι Υγείας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με υγειονομικούς να πραγματοποιούν πορεία 9 χιλιομέτρων, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της πορείας, γιατροί, νοσηλευτές, αλλά και αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, έκαναν στάση στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, απ’ όπου πέταξαν στο νερό πανό με φωτογραφίες των τελευταίων υπουργών Υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή