Premier League: Δεν κερδίζει, αλλά ξεφεύγει η Τσέλσι

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 00:02
UPD:00:05
EPA/PETER POWELL

Στιγμιότυπο του αγώνα

A- A A+

Η Τσέλσι μπορεί να άφησε δύο βαθμούς στο «Ανφιλντ», αλλά οι διώκτες της δεν κέρδισαν με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής με τη Λίβερπουλ να μοιάζει με νίκη για την πρωτοπόρο της Premier League.

Παίζοντας όσο ακριβώς χρειαζόταν για να μην χάσει η Τσέλσι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λίβερπουλ και σε συνδυασμό με την ήττα-σοκ της Άρσεναλ από τη Γουότφορντ (0-2) στο «Εμιρετς» και το 0-0 της Τότεναμ στο «Στάδιο του Φωτός» με τη Σάντερλαντ, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε αύξησε κι άλλο τη διαφορά της από τις Άρσεναλ και Τότεναμ στο +9 (56 έναντι 47).

Με έξυπνο κτύπημα φάουλ στο 24΄ ο Νταβίντ Λουϊς έβαλε μπροστά τους «μπλε», ωστόσο, στο 57΄ ο Βαϊνάλντουμ έφερε το ματς στα ίσια με κεφαλιά. Οι Λονδρέζοι, πάντως, έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το «διπλό» από το «Άνφιλντ» όταν κέρδισαν πέναλτι στο 76΄ με τον Ντιέγκο Κόστα (ανατράπηκε από τον Λόβρεν).

Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε να το εκτελέσει, αλλά ο Μινιολέ έπεσε στη σωστή γωνία και απομάκρυνσε σε κόρνερ, χαρίζοντας, ουσιαστικά τον ένα βαθμό στους «κόκκινους». Η Λίβερπουλ με το βαθμό που πήρε απέφυγε να γίνει κάτοχος ενός θλιβερού αρνητικού ρεκόρ με τέσσερις συνεχόμνες εντός έδρας ήττες σε διάστημα 11 ημερών. Εμεινε στις τρεις, αποκλεισμένη από κύπελλο και League Cup και 10 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα. 

Η Αρσεναλ απογοήτευσε για ακόμα μία φορά. Οχι μόνο έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή αλλά απομακρύνθηκε περισσότερο μετά από το εντός έδρας σοκ 0-2 από τη Γουότφορντ. Τα ίδια ισχύουν και για την Τότεναμ που άφησε βαθμούς (0-0) στην έδρα της ουραγού Σάντερλαντ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 23ης αγωνιστικής:

Αρσεναλ-Γουότφορντ            1-2 (58΄ Ιγουόμπι - 10΄ Καμπούλ, 13΄ Ντίνι)
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 0-2 (46΄ Νταν, 90+2΄ Μπεντέκε)
Μπέρνλι-Λέστερ                      1-0 (87΄ Βόουκς)
Μίντλεσμπρο-Γουέστ Μπρομ1-1 (17΄πεν. Νεγκρέδο - 6΄ Μόρισον)
Σάντερλαντ-Τότεναμ                0-0
Σουόνσι-Σαουθάμπτον           2-1 (38΄ Μόουσον, 70΄ Σίγκουρντσον - 57΄ Λονγκ)
Λίβερπουλ-Τσέλσι                    1-1 (59΄ Βαϊνάλντουμ - 24΄ Νταβίντ Λουϊς)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις