Διαμαρτυρία της Greenpeace στη Μπρατισλάβα

Με τη ευκαιρία της επίσκεψης Μπους
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2005 12:32
A- A A+

Σιωπηρή διαμαρτυρία για την προστασία του περιβάλλοντος, οργάνωσαν σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, μέλη της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace, με την ευκαιρία της επίσκεψης Μπους, ο οποίος θα έχει συνάντηση με το ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία της επίσκεψης Μπους στη Σλοβακία για να στείλουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε η Λένκα Κουκουρόβα, μέλος της διεθνούς οικολογικής οργάνωσης.

Οι διαδηλωτές, φορώντας μπλουζάκια με τυπωμένο το μήνυμα : «ΗΠΑ, σώστε το κλίμα», συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι αμερικανοί δημοσιογράφοι που συνοδεύουν τον πρόεδρο Μπους στο ταξίδι του.

Το πρωτόκολλο του Κιότο τέθηκε σε ισχύ στις 16 Φεβρουαρίου μετά την επικύρωσή του από 141 χώρες. Οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί να το υπογράψουν ενώ είναι από τις χώρες που ευθύνονται περισσότερο για την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος Μπους απέσυρε τη χώρα του από το Πρωτόκολλο, λέγοντας ότι η εφαρμογή του θα ζημίωνε την αμερικανική οικονομία, ενώ παρόμοιους λόγους επικαλέστηκε και η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή