Άννα Διαμαντοπούλου: Έγκλημα εθνικών διαστάσεων το Grexit

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 15:37
UPD:15:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όπως είπε, οι σχετικές αναφορές φέρνουν επισήμως στη δημόσια συζήτηση απόψεις και σκέψεις στελεχών του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

A- A A+

«Το δίλημμα δραχμή ή ευρώ θα φέρει διχασμό με εμφύλια πάθη σε μια χώρα που πρέπει επειγόντως να ενωθεί και να σταθεί στα πόδια της», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη αναφορικά με την επιστροφή στη δραχμή.

Όπως είπε, οι σχετικές αναφορές φέρνουν επισήμως στη δημόσια συζήτηση απόψεις και σκέψεις στελεχών του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του προηγούμενου αιώνα απειλούνται με έγκλημα εθνικών διαστάσεων από ανθρώπους που δεν ξέρουν, δεν θέλουν και προφανώς δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου και γνωστοποίησε ότι ως πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη ζήτησε με επιστολή από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη δημοσίευση του σχεδίου που έχει εκπονήσει ομάδα της Κομισιόν για τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

Πρόκειται για ένα σχέδιο, που σύμφωνα με πληροφορίες της κ. Διαμαντοπούλου, κατέστη υπόψιν του Πρωθυπουργού τις δύσκολες ημέρες του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015. 

«Νομίζω ότι είναι αδήριτη εθνική ανάγκη να δοθεί το σχέδιο επιπτώσεων που ετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη δημοσιότητα, ώστε οι Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν όλη την αλήθεια. Και τα ελληνικά κόμματα, όμως, πρέπει να το απαιτήσουν. Η δημοσίευση είναι εθνική υποχρέωση και εθνική ανάγκη. Τώρα πριν να είναι πολύ αργά», κατέληξε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή