Στα δικαστήρια η Πολιτεία της Ουάσιγκτον για το διάταγμα Τραμπ

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 00:13
UPD:00:19
REUTERS/JONATHAN ERNST

Η Ουάσιγκτον θα γίνει έτσι η πρώτη Πολιτεία η οποία θα στραφεί εναντίον του διατάγματος.

A- A A+

Στα ομοσπονδιακά δικαστήρια προσφεύγει η Πολιτεία της Ουάσιγκτον, με αίτημα την ανάκληση του διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, βάσει του οποίου διακόπτεται η εισδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Σουδάν και Σομαλία) στο αμερικανικό έδαφος.

Η Ουάσιγκτον θα γίνει έτσι η πρώτη Πολιτεία η οποία θα στραφεί εναντίον του διατάγματος. Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Μπομπ Φέργκιουσον, την προσφυγή της Ουάσιγκτον θα στηρίξουν οι εταιρείες Amazon.com και Expedia Inc που εδρεύουν στην Πολιτεία αυτή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σιάτλ την έκδοση προσωρινών περιοριστικών μέτρων.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, σημείωσε από την πλευρά του ότι είναι σημαντικό να κατατεθούν προσφυγές από την ίδια την Πολιτεία και να μην φτάσουν στα δικαστήρια μόνο οι υποθέσεις προσώπων που πλήττονται από την εντολή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή