ΕΕΑΕ: Δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας από τα ραδιενεργά απορρίμματα στην Κερατέα

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 17:43
UPD:17:47
INTIME NEWS/INTIMEnews

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας από τις ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου που ανιχνεύθηκαν την Κυριακή στην Κερατέα, σε κοντέινερ που μετέφερε απόβλητα του δήμου Λαυρεωτικής στο ΧΥΤΑ Φυλής, έδωσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Η ΕΕΑΕ επιβεβαιώνει πως από τις μετρήσεις που έγιναν σε απορρίμματα οικιακής χρήσης του φορτίου προέκυψαν όντως ανιχνεύσιμες ποσότητες ραδιενέργειας, ενώ σημειώνει ότι έχουν δοθεί οδηγίες για την τελική διαχείριση του φορτίου απορριμμάτων.

Όπως εξηγεί η ΕΕΑΕ, «η συνηθισμένη περίπτωση είναι η ραδιενέργεια να προέρχεται από εκκρίματα ατόμου, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε πρακτική πυρηνικής ιατρικής (π.χ. θεραπεία νεοπλασιών στο θυρεοειδή αδένα), τα οποία κατέληξαν σε οικιακά απορρίμματα».

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή