Συμφωνία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα υπογράψουν Μπους και Πούτιν

«Παράδειγμα ελευθερίας» αποκάλεσε το λαό της Σλοβακίας ο αμερικανός πρόεδρος
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2005 17:59
A- A A+

Συμφωνίες για την ασφάλεια των πυρηνικών και την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στην Μπρατισλαβα οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, Τζορτζ Μπους και Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως έκαναν γνωστό αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε επίσης, πως οι δύο ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν σε τρόπους κοινής αντίδρασης σε περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων με όπλα μαζικής καταστροφής.

Πριν από τη συνάντησή του με το ρώσο ομόλογό του, ο κ. Μπους απευθυνόμενος σε περίπου 4.000 συγκεντρωμένους σε κεντρική πλατεία της Μπρατισλάβα, χαιρέτισε τις δημοκρατικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στις πρώην κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αλλαγές που όπως είπε, επεκτείνονται πλέον και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του αποκάλεσε το λαό της Σλοβακίας «παράδειγμα ελευθερίας» ενώ παραλλήλισε τον αγώνα του Ιράκ για δημοκρατία με τις εξεγέρσεις του 1989 που αποτίναξαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Μετά το τέλος της συνάντησης Μπους-Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 (ώρα Ελλάδος) κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή