Γερμανία: Δεν δικαιολογούνται οι περιορισμοί στην είσοδο πολιτών στις ΗΠΑ

«Θα εξεταστούν οι συνέπειες για τους Γερμανούς με διπλή υπηκοότητα»
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017 13:57
UPD:15:27
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Δεν δικαιολογούνται οι περιορισμοί εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών που αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Είναι πεπεισμένη (σ.σ. η Άγκελα Μέρκελ) πως ακόμη και στο πλαίσιο της αναγκαίας μάχης κατά της τρομοκρατίας δεν δικαιολογείται να τίθενται υπό μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι ανάλογα με τον τόπο καταγωγής ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Η γερμανική κυβέρνηση «πρόκειται να εξετάσει τις συνέπειες» που θα έχει αυτή η απαγόρευση για τους Γερμανούς πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα και πλήττονται από τα αμερικανικά μέτρα, διευκρίνισε.

Η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης σημειώνεται την επομένη της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ με την Άγκελα Μέρκελ. Οι ανακοινώσεις που εκδόθηκαν μετά την τηλεφωνική συνομιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γερμανία δεν έκαναν αναφορά στους νέους περιορισμούς για τη μετανάστευση στο αμερικανικό έδαφος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή