Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν σημαίνουν αστάθεια γιατί θα τις κερδίσουμε

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 19:39
UPD:19:43
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ίσως ο Economist θα πρέπει να προσθέσει στο ημερολόγιό του και μια 10η εκλογική αναμέτρηση (σ.σ. περιλαμβάνει 9) για το 2017» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

 

A- A A+

Αναγκαίες χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Economist για την παρουσίαση της ελληνικής εκδοχής της ετήσιας έκδοσης «The World in 2017» και εκτίμησε ότι μπορούν να προκύψουν είτε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είτε επειδή θα προβεί σε πρόωρες εκλογές.

Όπως είπε οι εκλογές δεν θα σημάνουν αστάθεια στην Ελλάδα «διότι πρώτον θα τις κερδίσουμε, δεύτερον έχουμε μία αξιόπιστη ατζέντα».

Ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα καταθέσει σαφές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και θα ζητήσει μια μικρή δημοσιονομική ευελιξία, πλην μια αναγκαίας ελάφρυνσης του χρέους. «Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία οι λαϊκιστές ανέλαβαν την εξουσία. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Το είδαμε στην οικονομία και στους θεσμούς» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά στη διεθνή της αξιοπιστία και στην ικανότητά της να διαπραγματεύεται τις υποθέσεις της.

«Ίσως ο Economist θα πρέπει να προσθέσει στο ημερολόγιό του και μια 10η εκλογική αναμέτρηση (σ.σ. περιλαμβάνει 9) για το 2017» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Στο ίδιο πάνελ με τον κ. Μητσοτάκη ήταν και ο Φράνσις Φουκουγιάμα, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας που αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας ότι «​δεν θα πρέπει να υποτιμά κανείς πόσο έξυπνος και στρατηγικός είναι o Nτόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα βάλει τους Αμερικανούς εργαζόμενους μπροστά σε κάθε απόφαση που θα λάβει».

«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν έχει εκτιμήσει επαρκώς το γεγονός ότι το φιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο σύστημα βασιζόταν έως σήμερα στον αμερικανικό παράγοντα. Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων θα κρίνει πολλά με τη στάση του. Σημειωτέον, ο Τραμπ δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του» είπε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή