«Θα φτάσουμε στον Προμαχώνα» το μήνυμα των αγροτών

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 10:52
UPD:12:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επιχειρήσουν εκ νέου να παρακάμψουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθούν στο τελωνείο.

A- A A+

Αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα δηλώνουν οι Σερραίοι αγρότες, που από την Τετάρτη συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω απο τον Λευκώνα. Η δύναμή τους στο σημείο ολοένα και ενισχύεται.

Για την ώρα τα σχέδιά τους δεν έχουν γίνει πράξη, καθώς αστυνομικοί τους απαγορεύουν να συνεχίσουν προς τα σύνορα. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιος Λίτος προειδοποίησε: «Εμείς έχουμε και εναλλακτικά σχέδια και θα κάνουμε πράξη αυτό που είπαμε. Θα φτάσουμε στον Προμαχώνα».

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επιχειρήσουν εκ νέου να παρακάμψουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθούν στο τελωνείο. Από εκείνη την ώρα αναμένεται να κλείσει εκ νέου η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Σερρών. 

Τα σχέδια των Σερραίων αγροτών έχουν προκαλέσει ανησυχία σε Βούλγαρους ευρωβουλευτές, οι οποίοί ζήτησαν την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σε κείμενό τους αναφέρονται στην πρόθεση των αγροτών να στήσουν μπλόκα και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας.

«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν μέρες και εβδομάδες, εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα», σημειώνουν. 

Στο μεταξύ, την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας, ενώ αντίθετα οι αγρότες της Αιγιάλειας συνεχίζουν τον καθημερινό ολιγόωρο αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων και στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.

Στην Ηλεία, αποφασίστηκε από τους αγρότες να συνεχιστεί ο δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου στο Λατίφι της Αμαλιάδας, από τις 11:00 έως τις 13:00. Ωστόσο, σε πρώτη φάση το κλείσιμο του δρόμου θα γίνεται ανά δύο ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή