Σήμερα οι εξελίξεις για την πώληση της ΟΑ

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2001 08:19
UPD:08:31
A- A A+

Σήμερα αναμένεται να συναντηθούν στην Αθήνα σε χώρο και χρόνο που δεν έχει γνωστοποιηθεί οι εκπρόσωποι του Αυστραλιανού συμμετοχικού κεφαλαίου Intergrated Airlines Solutions, με τους εκπροσώπους της Ενωσης των πιλότων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν υποβληθεί η κοινή προσφορά τους για την εξαγορά του 65% του εθνικού αερομεταφορέα.

Οπως έγινε γνωστό, οι Αυστραλοί προσφέρουν ως τίμημα το ποσόν των 130 έως 145 δισ. δρχ., από το οποίο τα οκτώ δισ. λέγεται πως είναι η συμμετοχή των Ελλήνων χειριστών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για το 51% των μετοχών της ΟΑ, οι Κυπριακές Αερογραμμές προσφέρουν περίπου 30 με 35 δισ. δρχ.

Ωστόσο, η αξιολόγηση των προσφορών δεν θα βασιστεί μόνο στο τίμημα, αλλά και στο επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάκαμψη της εταιρείας.

Η ΕΧΠΑ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βλέπει από το σύνολο των περίπου 7.000 μονίμων και 3.000 έως 3.500 εποχικών υπαλλήλων να διατηρούνται συνολικά οι 7.300 εργαζόμενοι σε ολόκληρον τον όμιλο της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή