Ανοικτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τους εξοπλισμούς

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητούνται τα πορίσματα
Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005 17:27
A- A A+

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητούνται τα τέσσερα διαφορετικά πορίσματα, ένα για κάθε κόμμα, που συνέταξαν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής τα οποία ερεύνησαν τις υποθέσεις προμήθειας των εξοπλιστικών συστημάτων TOR Μ1 και των ραντάρ TPQ 37 και το αν προκύπτουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες, των πρώην υπουργών Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης, είπε ότι υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα, κάτι που απέρριψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Βασικό πολιτικό ερώτημα, ανέφερε, ήταν αν υπήρχαν ενδεχομένως ποινικές ευθύνες για πρώην υπουργούς και όπως υπογράμμισε, ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν καταλήξει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο συγκρότησης προανακριτικής Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, το ραντάρ TPQ-37 δεν αναγνωρίζει 20 στόχους ταυτόχρονα, όπως και την ρουκέτα των 122 χιλιοστών, ενώ δεν υπάρχει ακριβής εντοπισμός της θέσης του στόχου, ως προβλεπόταν στη σύμβαση. Αυτά διαπιστώθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου, κατά την πρώτη δοκιμή αξιολόγησης των ραντάρ που προμηθεύτηκε ο Στρατός.

Θα ακολουθήσουν νέες δοκιμές, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με την αμερικανική εταιρεία για να απαλειφθούν τα επιχειρησιακά προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή