Στίβος: Στο CAS εναντίον της ΔΟΕ ο Κάρτερ

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 12:46
UPD:13:05
EPA/SOEREN STACHE

Ο Κάρτερ, μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρα της Τζαμάικα είχε βρεθεί «θετικός» (και στα δύο δείγματα) στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία «Methylhexanamine», στο πλαίσιο επανελέγχων ντόπινγκ που διενεργήθηκαν σε 454 δείγματα αθλητών που μετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

A- A A+

Στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) προσέφυγε ο Νέστα Κάρτερ, καταθέτοντας έφεση για την απόφαση με την οποία η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή του αφαιρεί το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ο Κάρτερ, μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρα της Τζαμάικα είχε βρεθεί «θετικός» (και στα δύο δείγματα) στην απαγορευμένη διεγερτική ουσία «Methylhexanamine», στο πλαίσιο επανέλεγχων ντόπινγκ που διενεργήθηκαν σε 454 δείγματα αθλητών που μετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα ακυρώθηκε, ο Κάρτερ και οι συναθλητές του Μάικλ Φράτερ, Γιουσέιν Μπολτ και Ασάφα Πάουελ, έχασαν τα μετάλλιά τους και ο αθλητής θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» το όνομα του, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Στιούαρτ Στίμπσον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις