Τραμπ: Μεγάλη ημέρα για την εθνική ασφάλεια - Θα χτίσουμε το τείχος

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 06:59
UPD:11:58
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ

A- A A+

Εξελίξεις σε θέματα εθνικής ασφάλειας εντός της ημέρας προανήγγειλε μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Μία μεγάλη ημέρα προγραμματίζεται να είναι η αυριανή, για την εθνική ασφάλεια. Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε το τείχος (σ.σ. στα σύνορα με το Μεξικό)» έγραψε χθες σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να υπογράψει από σήμερα προεδρικά διατάγματα σχετικά με την προσωρινή απαγόρευση εισόδου προσφύγων στις ΗΠΑ, αλλά και την ανάκληση της αδειών εισόδου (βίζα) για τους πολίτες της Συρίας και έξι άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, σύμφωνα με πηγές του Κογκρέσου, αλλά και ειδικούς σε θέματα μετανάστευσης.

Με άλλη ανάρτησή του ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στο Σικάγο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη της βίας στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, στην περίπτωση που οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

EURONEWS

Τη Δευτέρα η εφημερίδα «Chicago Tribune» έγραψε ότι τουλάχιστον 228 άνθρωποι πυροβολήθηκαν από την έναρξη του έτους, στην πόλη. Ο αριθμός αυτός, είναι αυξημένος κατά 5,5% σε σύγκριση με τον αριθμό των θυμάτων τον Ιανουάριο του 2016.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή