Αντιδράσεις για τους 7 νεοσύλλεκτους

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 12:54
UPD:14:21
INTIME NEWS/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ FACEBOOK

Η επίμαχη φωτογραφία, η οποία διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

A- A A+

Αίσθηση προκάλεσε η ενέργεια 7 νεοσύλλεκτων στρατιωτών που σχημάτισαν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Το περιστατικό απεικονίζεται σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Με χθεσινή του ανακοίνωσή γνωστοποίησε ότι οι στρατιώτες που απεικονίζονται στην επίμαχη φωτογραφία εντοπίστηκαν άμεσα και ότι επρόκειτο για νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (κέντρο εκπαιδεύσεως).

«Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις μονάδες εκστρατείας» ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΣ, προσθέτοντας ότι «συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».

Πληροφορίες θέλουν πάντως τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να έχει εκφράσει σχετική δυσαρέσκεια και να κινητοποιείται προς αυστηρότερη αντίδραση του στρατού απέναντι στο περιστατικό.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε, μέσω Τwitter, την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

«Οι προκλητικές πράξεις των νεοσύλλεκτων αλβανικής καταγωγής θα πρέπει να εξετασθεί κατά πόσο συνιστούν και ποινικώς κολάσιμα αδικήματα», έγραψε από την πλευρά του, επίσης στο Twitter, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή