Ουάσιγκτον: Χιλιάδες γυναίκες με ροζ σκουφάκια στη συγκέντρωση κατά του Τραμπ

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 16:16
UPD:18:58
A- A A+

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, φορώντας ροζ σκουφάκια συρρέουν στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του.

Στην «Πορεία των Γυναικών» στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα εκτιμάται ότι συμμετέχουν τουλάχιστον 200.000 Αμερικανοί απ' όλη τη χώρα και μαρτυρά από μόνη της τον διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας.

Οι οργανωτές υπολογίζουν επίσης ότι θα γίνουν άλλες 300 πορείες σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες και το Σιάτλ αλλά και πέρα από τα αμερικανικά σύνορα. Την αρχή έκαναν λίγες ώρες νωρίτερα χιλιάδες γυναίκες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία που διαδήλωσαν ειρηνικά διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Η διαδήλωση των γυναικών έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 17.00 ώρα Ελλάδας από το Εθνικό Πάρκο, την τεράστια πλατεία στο κέντρο της πόλης. Η «Πορεία των Γυναικών» ήταν ιδέα μιας γιαγιάς από τη Χαβάη, της Τερίσα Σουκ, που με μια απλή ανάρτησή της στο Facebook κινητοποίησε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Την πρωτουβολία αυτή στηρίζουν μεταξύ άλλων η Κέιτι Πέρι και η Σερ ενώ στη συγκέντρωση αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον και η πολιτική ακτιβίστρια Άντζελα Ντέιβις.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή