Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 07:00
A- A A+

Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Από το βράδυ, τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί, μέχρι θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με τοπικές χιονοπτώσεις. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά πρόσκαιρα θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον έξι (-6) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο, η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί, μέχρι πολύ ισχυροί και στα νότια νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικολί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον δύο (-2) έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή