Σφαιρόπουλος: «Κλειδί η άμυνα με Μπασκόνια»

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 17:56
UPD:18:00
INTIME SPORTS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Εχουμε έξτρα κίνητρο για να παίξουμε καλά. Θέλουμε να αντιδράσουμε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό». 

A- A A+

Στο επιπλέον κίνητρο που έχει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει του αυριανού σπουδαίου αγώνα με τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το ματς με τους Βάσκους, τόνισε ότι «κλειδί» θα παίξει η αμυντική λειτουργία της ομάδας, ενώ επισήμανε πως η ήττα από τον Παναθηναϊκό θα επιδράσει θετικά στην ομάδα του.

«Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Τα αποτελέσματά της μόνο τυχαία δεν είναι, διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ με πέντε παίκτες που έχουν περάσει από το ΝΒΑ και πρόσθεσαν ακόμα έναν, ανεξάρτητα που δεν θα παίξει (Λαπροβίτλολα). Πρόκειται για άκρως ποιοτική ομάδα, έχει πολύ καλό ρυθμό και 7-8 παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στον ανασταλτικό τομέα. Να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια και το τρανζίσιον παιχνίδι τους. Πρέπει να βρούμε τις αδυναμίες τους στην επίθεση και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε χθες καλά, θα δουλέψουμε και σήμερα», ανέφερε αρχικά ο Ελληνας προπονητής και αναφέρθηκε στο ματς του πρώτου γύρου όπου ο Ολυμπιακός... διέπρεψε επιθετικά:

«Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μας βοήθησε πολύ η επίθεσή μας. Το κερδίσαμε από την αντεπίθεση. Δεν μπορείς να ποντάρεις πάντα στην πολύ καλή ημέρα. Η φιλοσοφία μας ξεκινάει από την άμυνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τους σταματήσουμε και να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση». 

Για το αν η ήττα από τον Παναθηναϊκό θα επηρεάσει την ομάδα είπε: «Από κάθε παιχνίδι μαθαίνεις. Βλέπεις τα λάθη σου και τα διορθώνεις. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα», ενώ για τα "κενά" διαστήματα στην απόδοση του Ολυμπιακού σχολίασε:

«Σίγουρα το να λειτουργείς καλά στην επίθεση είναι και θέμα μέρας. Πολλές φορές υπάρχει η κυκλοφορία, αλλά όχι το καλό ποσοστό. Δουλεύουμε πολύ, θέλουμε να λειτουργούμε ομαδικά και να ψάχνουμε τον ελεύθερο παίκτη. Οταν έχεις τραυματισμούς, βγαίνεις από τον ρυθμό σου. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό. Εχουμε παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν τα κενό. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Υπάρχουν κενά διαστήματα ενός ή δύο λεπτών. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει. Η άμυνα πρέπει να είναι δυνατή για να μένεις στο παιχνίδι. Η άμυνα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την επίθεση. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και φορές όταν χάνουν ένα σουτ, επηρεάζονται«. 

Κατέληξε λέγοντας: «Εχουμε έξτρα κίνητρο για να παίξουμε καλά. Θέλουμε να αντιδράσουμε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις