Περιοδεία Καραμανλή σε Κροατία, Κόσοβο, Σερβία

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 10:52
UPD:11:30
A- A A+

Περιοδεία στη Σερβία, την Κροατία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο, θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του της Κροατίας Ιβο Σάναντερ, του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς και τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

Αύριο, ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ενώ αργότερα θα μεταβεί στην Πρίστινα όπου θα επισκεφθεί το στρατόπεδο ΕΛΔΥΚΟ «Ρήγας Φεραίος» -θα τον υποδεχτεί ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας- για να ενημερωθεί για την αποστολή και το επιτελούμενο έργο της δύναμης, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ Σέρεν Γιέσεν Πέτερσεν, τον πρόεδρο Ρουγκόβα παρουσία του πρωθυπουργού Χαραντινάι και με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Κοσόβου.

Εκτός από θέματα διμερών σχέσεων, τις συνομιλίες θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις στην περιοχή υπό το πρίσμα και των συζητήσεων που έγιναν πρόσφατα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και ενόψει του καθορισμού του τελικού καθεστώτος στο Κόσοβο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή