Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Περάματος για τα προσφυγόπουλα

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 20:31
UPD:20:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πρόσφυγες βρίσκουν κατάλυμα στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή του Σχιστού.

A- A A+

Σε κλίμα έντασης διεξάγεται στο Πέραμα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Γονείς και κάτοικοι, οι οποίοι αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Σύλλογος Γονέων Περάματος: Να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα

Kάλεσμα στους γονείς να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, τονίζοντας ότι «στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία».

«Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την παρουσία χρυσαυγίτων με επικεφαλής Γιάννη Λαγό, στο δημοτικό σχολείο, αλλά και σε όσους τον κάλεσαν, καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν την ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Επίσης γίνεται λόγος για ευθύνες της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας ενώ έβλεπαν τα γεγονότα δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν, αλλά και των αρμόδιων φορέων που δεν ενημέρωσαν νωρίτερα του γονείς.

Στον δρόμο για τη δικαιοσύνη το περιστατικό με τη Χ.Α. στο Πέραμα

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να αποσταλεί για αξιολόγηση ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, με αφορμή το περιστατικό εισβολής υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής χθες Τρίτη στο 1ο δημοτικό Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή την απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο 25 προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό του Σχιστού. 

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Πειραιά αναμένεται να λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για προπηλακισμούς, αλλά και για αδράνεια αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το σχολείο, την ώρα που μέσα στο κτήριο βρίσκονταν μαθητές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή