Ικανοποιητικές έκρινε η ΔΙΣ τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη Χίου (2)

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2005 21:29
A- A A+

Ικανοποιητικές έκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη Χίου, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει κανένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, παρά μόνον ένα στην Ελλάδα, το ποσόν του οποίου έχει αποφασίσει να διαθέσει στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Χίου.

Όπως επίσης ενημέρωσε την ΔΙΣ, με έγγραφο του στον Αρειο Πάγο εξουσιοδοτεί τον Εισαγγελέα, Δημήτριο Λινό, να διατάξει το άνοιγμα όλων των «δήθεν λογαριασμοί» του στο εξωτερικό αλλά και αυτών στο εσωτερικό. Παράλληλα με την από 1.3.2005/1039 μήνυσή του ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έχει εγκαλέσει τον φερόμενο ως υπογράφοντα το σχετικό e-mail που εστάλη σε εφημερίδα και τηλεοπτικούς σταθμούς, Στέλιο Καρρά, όπως επίσης και κάθε άλλο υπεύθυνο για σχετικά δημοσιεύματα εναντίον του.

Επιπρόσθετα ο μητροπολίτης Χίου ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την παρέμβασή του, προκειμένου να ζητήσει βεβαίωση από την Chase Manhattan Bank ότι δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός στο όνομά του.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, η ΔΙΣ έλαβε εν συνεχεία γνώση των απαντήσεων του μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομου, για την καταγγελίας εις βάρος του, σχετικά με παραβάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας.

Παρ’ όλο που η καταγγελία κατά του μητροπολίτη Περιστερίου είναι ανώνυμη και ανυπόγραφη, και όπως είπε ο κ. Δωρόθεος, η ΔΙΣ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι θα δέχεται μόνον επώνυμες καταγγελίες επώνυμες που θα συνοδεύονται από νόμιμα αποδεικτικά στοιχεία, η ΔΙΣ ζήτησε εξηγήσεις από μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς ο ίδιος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας με δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Όσον αφορά τον μητροπολίτη Ζακύνθου, ο κ. Δωρόθεος είπε ότι αναμένεται η εισήγηση της τριμελούς, επιτροπής αρχιερέων σχετικά με φάκελο που έχει υποβάλει δημοσιογράφος, αλλά και για τα όσα έχουν γραφεί και λεχθεί σχετικά με την ενοικίαση κατοικίας στην Πάτμο.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι αύριο το απόγευμα το επισκοπικό δικαστήριο θα κρίνει την περίπτωση ιερέα των νοτίων προαστίων, ο οποίος φέρεται να έχει υποπέσει σε ηθικά παραπτώματα και κατηγορείται για παιδεραστία.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή