Άγριος φόβος που τρώει τα σωθικά

Η θρυλική δημιουργία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 10:20

Στη σύμπραξη αυτή του Θεάτρου Τέχνης με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η Τάνια Τσανακλίδου ενσαρκώνει την ηρωίδα του έργου, την Έμμι, η οποία είναι μια μοναχική Γερμανίδα καθαρίστρια, χήρα με τρία μεγάλα παιδιά.

A- A A+

Η θρυλική δημιουργία του Γερμανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, η ταινία - ορόσημο της καριέρας του, «Ο φόβος τρώει τα σωθικά» («Angst essen seele auf», 1974), μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από τις 21 Ιανουαρίου.

Στη σύμπραξη αυτή του Θεάτρου Τέχνης με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η Τάνια Τσανακλίδου ενσαρκώνει την ηρωίδα του έργου, την Έμμι, η οποία είναι μια μοναχική Γερμανίδα καθαρίστρια, χήρα με τρία μεγάλα παιδιά. Όταν ερωτεύεται τον κατά πολύ νεότερό της μετανάστη, Αλί, δεν διστάζει να εναντιωθεί στον συντηρητικό και άκρως ξενοφοβικό περίγυρό της και να τον παντρευτεί.

Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι ζει πολύ ευτυχισμένα. Όμως, το μίσος και η άγρια περιφρόνηση, που αντιμετωπίζουν και οι δύο καθημερινά, αρχίζουν να μολύνουν τον έρωτά τους. Ο φόβος και ο ρατσισμός τρώνε τα σωθικά τους. Έτσι, καλούνται να αναμετρηθούν με τα όρια της αγάπης τους.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση - διασκευή - σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας, σκηνικό: Αντώνης Δαγκλίδης, κοστούμια: Claire Bracewell, φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης, βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης, φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου, video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος. Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου, Κωστής Καλλιβρετάκης, Δήμητρα Κούζα, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Ειρήνη Κότσιφα.

Πληροφορίες

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5 - Αθήνα, τηλ. ταμείου: 210 3228706. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 21 Ιανουαρίου - 12 Μαρτίου: Τετάρτη: 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 19.00. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη: γενική είσοδος: 10 ευρώ, Τετάρτη και Παρασκευή: κανονικό: 15 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ, ανέργων: 8 ευρώ, Σάββατο: κανονικό: 18 ευρώ, μειωμένο: 12 ευρώ, Κυριακή: κανονικό: 16 ευρώ, μειωμένο: 12 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς